Företagets vision

Källmossa 

Att arbeta med natur, växter och djur har jag drömt om redan som liten flicka.
Källmossas kurser fokuserar främst på växter, träd och buskar som friskvård och medicin men även på ett grönare, mer jordnära liv i symbios med naturen och ekosystemet.
Mitt i min och min mans småbarnstid bestämde jag mig för att starta ett eget företag. Jag kände mig inte hemma någonstans i mina tidigare jobb. Så det gick upp för mig att jag måste skaffa något eget, där jag hör hemma och som jag är skapt för att driva.
Företaget Källmossa föddes i maj 2004, med hjälp av min make. Min vision var ett småskaligt företag som gör gröna, rena avtryck och ger inspiration till de som liknar mig och brinner för samma saker. Företaget döptes efter vårt gårdsnamn, som även är en äng nedanför vår ladugård “Källmossen”.
Till en början innefattade företaget ett småskaligt sprätthönseri med 500 hönsplatser med frigående utehöns. Så småningom började jag även sälja grönsaksplantor och blomplantor. För att sedan helt gå från djurhållning till enbart den gröna sidan med plantor och utbildning inom den gröna sektorn.
Detta företag har varit mitt skötebarn, lusten och gnistan har aldrig slocknat än så länge, även om det ibland har varit motgångar och tidvis dåligt med inkomst, speciellt under den första tiden. Och mina make har varit ett stort stöd under hela denna tid och även nu. Han bygger det mesta jag behöver.
Företaget har utvecklats med mig och av sig själv också. Ju mer jag kommer in på min rätta stig desto mer vet jag och företaget vilken riktning vi ska ta. Många kurser och utbildningar har det blivit genom åren, vissa som jag haft stor nytta av andra mindre. Ju fler växter jag upptäcker och lär känna desto fler står på kö för att upptäckas. Ju mer jag lär mig desto mer inser jag hur lite jag kan. Detta område är enormt...
Det ekologiska, giftfria, djurvänliga och organiska blir mer och mer viktigt för mig och hela vår familj. Att inte smutsa ned, att leva hållbart, eftertänksamt och enkelt. Förhoppningen är att inspirera andra till ett giftfritt, grönare liv samt att visa respekt för moder jord och dess innevånare. Att odla mat och kryddor, att laga mat från grunden som de gjorde förr i tiden. Att leva i samklang med naturen på dess villkor och även i sin egen trädgård. Sätta upp holkar, humlebon, insektshotell, arrangera ett litet vattenhål, inte städa så mycket i trädgården utan låta den vara lite vildvuxen till gagn för dess innevånare som bor där, kryp och smådjur. Det stora börjar med det lilla....
Jag vill också inspirera till att göra sina egna hudvårdsprodukter, läkande tinkturer och huskurer mot lättare åkommor och till friskvård. Samtidigt vill jag peppa människor att vilja växa, läka, lära, utvecklas och stressa av med naturen hjälp. Ingjuta hopp och självförtroende att kunna vara självförsörjande på teer, egna salvor, kryddor och örtprodukter. Samt att lära sig och “veta” vad ens kropp behöver i dessa tider av föroreningar och lågt näringsinnehåll i maten.
I och med att jag själv har haft en del hälsoproblem har jag stöttat min kropp genom åren med egna kurer, mat och tillskott. Detta har jag hållit på med i många år, och har under tiden som gått lärt mig mycket. Med tre ganska allvarliga sjukdomar i bagaget så blev det självklart för mig att stödja min egen kropp, läkning och själ. Jag skulle aldrig mått så här bra idag som jag gör, utan växtmedicinens hjälp, och även den tradiotionella medicinen....de får man inte glömma, det bästa och mest balanserade är det "bästa" ur dessa två världar. Jag hjälper även djur att upprätthålla hälsan samt läka med hjälp av kosttillskott, örter och läkande föda. 
Att lära ut självläkning och uppbyggnad av kroppen med naturens hjälp ligger mig varmt om hjärtat.

/HelenaÖrtmakerska, biodlare och Plantaekvinna

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)