Företagets vision

Källmossa 

En litet företag i tiden för en levande landsbygd.
Handelsträdgården vision är att ha fräscha, friska livskraftiga plantor som ska säljas för ett bra pris. Här ska de som handlar, från rutinerade odlare till nybörjare få ut det mesta möjliga från sitt besök. 
Källmossas gröna kurser fokuserar främst på växter, träd och buskar som friskvård och medicin men även på ett grönare, mer jordnära liv i symbios med naturen och ekosystemet.
Företaget Källmossa föddes i maj 2004, med hjälp av min make. Min vision var ett småskaligt företag som gör gröna, rena avtryck och ger inspiration till de som liknar mig och brinner för samma saker. Företaget döptes efter vårt gårdsnamn, som även är en äng nedanför vår ladugård “Källmossen”.
Till en början innefattade företaget ett småskaligt sprätthönseri med 500 hönsplatser med frigående utehöns.
Så småningom började jag även sälja grönsaksplantor och blomplantor. För att sedan helt gå från djurhållning till enbart den gröna sidan med plantor och utbildning inom den gröna sektorn.
Företaget har utvecklats med mig och av sig själv också. Ju mer jag kommer in på min rätta stig desto mer vet jag och företaget vilken riktning vi ska ta.
Många kurser och utbildningar har det blivit genom åren, vissa som jag haft stor nytta av andra mindre. Ju fler växter jag upptäcker och lär känna desto fler står på kö för att upptäckas. Ju mer jag lär mig desto mer inser jag hur lite jag kan. Detta område är enormt...
Det ekologiska, giftfria, djurvänliga och organiska blir mer och mer viktigt för mig. Att inte smutsa ned, att leva hållbart och enkelt. Förhoppningen är att inspirera andra till ett giftfritt, grönare liv samt att visa respekt för moder jord och dess innevånare. Att odla mat och kryddor, att laga mat från grunden som de gjorde förr i tiden. Att leva i samklang med naturen på dess villkor och även i sin egen trädgård. Sätta upp holkar, humlebon, insektshotell, arrangera ett litet vattenhål, inte städa så mycket i trädgården utan låta den vara lite vildvuxen till gagn för dess innevånare som bor där, kryp och smådjur. Det stora börjar med det lilla....
Jag vill också inspirera till att göra sina egna hudvårdsprodukter, läkande tinkturer och huskurer mot lättare åkommor och till friskvård. Att få upp ögonen vad de finns i hudpreparat, salvor och krämer som finns att köpa i den storskaliga industrin. Hälften fattar man inte vad de är...bara massa kemikalier.
Jag vill också peppa människor att vilja ta kontroll över sin friskvård, växa, läka, lära, utvecklas och stressa av med naturen hjälp.
Ingjuta hopp och självförtroende att kunna vara självförsörjande på teer, salvor, kryddor och örtprodukter.
Samt att lära sig och “veta” vad ens kropp behöver i dessa tider av föroreningar och lågt näringsinnehåll i maten.
I och med att jag själv har haft en del hälsoproblem har jag stöttat min kropp genom åren med egna kurer, mat och tillskott. Detta har jag hållit på med i många år, och har under tiden som gått lärt mig mycket.
Med tre ganska allvarliga sjukdomar i bagaget så blev det självklart för mig att stödja min egen kropp, läkning och själ.
Att ta det bästa ur både den alternativa och den traditionella sjukvården är det bästa. Jag tycker det är synd att inte dessa två jobbar ihop i Sverige. I en del andra länder är det ganska vanligt.
Jag hjälper även djur att upprätthålla hälsan samt läka med hjälp av kosttillskott, örter och läkande föda. 
Att lära ut självläkning och uppbyggnad av kroppen med naturens hjälp till mina medmänniskor ligger mig varmt om hjärtat.

/Helena

Örtmakerska, biodlare och Plantaekvinna

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)