Företagets vision

Källmossa 

 

Att arbeta med natur, växter och djur har jag drömt om redan som liten flicka.

Mitt i min och min mans småbarnstid bestämde jag mig för att starta ett eget företag.

Ett grönt småskaligt företag som gör avtryck och inspiration.

Med stort stöd av min make så föddes företaget Källmossa i maj 2004. Döpt efter vårt gårdsnamn.

Detta företag har varit mitt skötebarn, lusten och gnistan har aldrig slocknat, än så länge.. även om det ibland har varit motgångar och tidvis dåligt med inkomst. Särskilt de första åren i företaget.

 

Företaget har utvecklats med mig och av sig själv också. Ju mer jag kommer in på min rätta stig desto mer vet jag och företaget vilken riktning vi ska ta. Många kurser och utbildningar har det blivit genom åren, vissa som jag haft stor nytta av andra mindre.

 

Ju fler växter jag upptäcker och lär känna, desto fler står på kö för att upptäckas. Ju mer jag lär mig desto mer inser jag hur lite jag kan. Detta område är enormt...

 

Det ekologiska, giftfria, djurvänliga och organiska blir mer och mer viktigt för mig. Att inte smutsa ned, att leva hållbart, eftertänksamt och enkelt. Förhoppningen är att inspirera andra till ett giftfritt, grönare liv samt att visa respekt för moder jord och dess innevånare.

 

Att odla mat och kryddor, att laga mat från grunden som de gjorde förr i tiden. Att leva i samklang med naturen på dess villkor och även i sin egen trädgård. Sätta upp holkar, humlebon, insektshotell, arrangera ett litet vattenhål, inte städa så mycket i trädgården utan låta den vara lite vildvuxen till gagn för dess innevånare som bor där, kryp och smådjur. Det stora börjar med det lilla....

 

Jag vill också inspirera till att göra sina egna hudvårdsprodukter, läkande tinkturer och huskurer mot lättare åkommor.

Samtidigt vill jag peppa människor att vilja växa, läka, lära, utvecklas och stressa av med naturen hjälp. Ingjuta hopp och självförtroende att kunna vara självförsörjande på teer, egna salvor, kryddor och örtprodukter.

 

I och med att jag själv har haft en del hälsoproblem har jag stöttat min kropp genom åren med egna kurer, mat och tillskott.

Med tre ganska allvarliga sjukdomar i bagaget så blev det självklart för mig att stödja min egen kropp, läkning och själ. Jag skulle aldrig mått så här bra idag som jag gör, utan växtmedicinens hjälp, och även den tradiotionella medicinen....de får man inte glömma, det bästa och mest balanserade är det "bästa" ur dessa två världar.

Detta har jag hållit på med i många år, och har under tiden som gått lärt mig mycket. Jag hjälper även djur att upprätthålla hälsan samt läka med hjälp av kosttillskott, örter och läkande föda. Har haft förmånen att ha en del fyrbenta sjuklingar som behövt min hjälp.

Att lära ut självläkning och uppbyggnad av kroppen med naturens hjälp ligger mig varmt om hjärtat.

 

/

Helena

Örtmakerska, biodlare och Plantaekvinna

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)