Källmossa kurslokal

Herbarium och Lektionssal

Denna är under uppbyggnad men är troligtvis snart klar att användas.

Lite om lokalen

Kurslokalen är på ca 30 kvm och finns i vår ladugård byggd 1905. Sist de var liv här inne så hade jag mitt småskaliga sprätthönseri här 2004-2014. Och innan dess så hade min pappas morbror och förmyndare Konrad Eriksson, lantbrukare och slaktare i Slada, sina mjölkkor och övrigt boskap här inne. Han finns på en bild på väggen med sin ögonsten arbetshästen Ponny. Före honom hade hans pappa alltså min pappas morfar sina mjölkkor och boskap här men då i en äldre variant av byggnad men på samma plats. Och före han var de pappas morfars svärfar som hade det. Mina barn blir sjätte generationen vad jag vet på denna gård.

Det enkla köket i kurslokalen är utrustat med spisplattor, kylskåp, micro, kaffebryggare, vattenkokare och porslin. Det finns inte rinnande vatten i köket men det bärs in i dunk med kran. Spillvattnet får man hälla ut inne på innedasset.

Det finns ett enklare innedass i lokalen med campingtoalett modell portapotti, här finns rinnande vatten, dock inget tvättställ utan ett handfat och golvbrunn på golvet.

Det finns möjlighet till övernattning. Det finns två sängplatser i kurslokalen. Det går också bra att hyra den.

Lokalen är tyvärr inte allergivänlig eftersom att det finns växter, hund och katt här. Det finns heller ingen möjlighet att duscha.

Konrad Eriksson (min pappas morbror och förmyndare) 1901-1978 på bilden. Han gav mig mitt namn Helena efter hans mamma Anna-Helena.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)