Kurser

 

Många förfrågningar trillar in så det blir en ny kurs i slutet av november

 

Vill du växa som människa och få dina göna fingrar att utvecklas?

Vill du få ett samband med moder jord?

Vill du upptäcka naturens gåvor?

Vill du göra dina egna giftfria produkter?

Vill du starta din egen läkning och välbefinnande?

Vill du bli förkovrad i urgammal visdom?

Då är detta kursen för dig.

Kunskap är aldrig tung att bära

 

Hur skapar man sitt eget mini-naturreservat i sin trädgård eller balkong?

 

Vad är alkaloider, glykosider och tanniner för nåt?

 

Vad är Stratifiering, guldvatten, fytohormoner och diaforetisk för nåt?

 

Vilken fjäril kan inte föröka sig utan brännässlan?

 

Hur gammal kan en daggmask bli?

 

Hur bär bina med sig nektaren till kupan?

 

Vilka örter är antiseptiska?

 

Hur förökar man Läkemalvan?

 

Vilken ört passar i en benbrottssalva?

 

Hur hjälper vi nyttodjuren i vår trädgård?

 

Vilken salva gillar du och din hud bäst? 
Kamomill, Lavendel, Ringblomma, Johannesört, citronmeliss....eller kanske en blandning av örter med lite honung eller aloevera?

 

Och hur gör man salvan från grunden?

 

Vilka örttinkturer är bra att ha hemma i skåpet, hur gör man dem, hur länge håller sig de, vad är de bra för, kan man och i såna fall vilka kan man ge till djur?

 

.....frågorna är många när de gäller örtmedicin, sånt och mycket annat kommer att tas upp e-kursen Örtlära 2017.

 

 Distanskurs Vintern 2017

Med start senare delen av november.

Välkomna med er intresseanmälan

 

 

   


 Kursinformation på FB

 

 

Distanskurs örtlära vinter 2017

 

 Denna kurs är för de som är intresserad av läkeörter, medicinalväxter, bruk av dessa och odling.

Den lär ut urgammal kunskap och är ett fint komplement till att ta kontroll över eller i alla fall förbättra sin egna läkning och välmående.

 

Att hänge sig åt moder jords gåvor är välgörande både för kropp och själ. Att se det lilla fröet gro och följa dess cykel till slutligen bli en produkt som du tillverkar för ditt välbefinnande och läkning. Det är inte mycket som slår det anser jag och många med mig.

 

Kursen är till för de som vill ha ett ekologiskt och giftfritt bruk av örter som är odlade i sin egen trädgård, balkong, kruka och täppa. Att ha kunskap att kunna odla sina egna huskurer, hudvårdsprodukter, medicin och livsmedel ger en härlig dimension åt livet.

 

Här lär man sig hur man gör sina egna salvor, tinkturer, teer, omslag med mera och hur man kan hela sin kropp och själ med dessa.

 

Vi skapar ett helhetstänk kring giftfri odling och bruk av örter i vardagen. Att leva med växter, att tänka örter..

 

Vi tar upp ett antal av de vanligaste, säkraste och mest brukbara örterna. De blir en djupdykning i dessa. Örtkompendiumen tar upp allt från historik, odling, medicinsk användning, skötsel, användbarhet, växtmagi, utseende och innehåll. Hur man gjorde förr i tiden och folktro.

 

Det blir också kunskap om sådd, ljus, jord, vattning, gödsel, läge, skörd, medicinskt bruk, nyttodjur, övrigt bruk  som ohyremedel, dekoration, mat, rökelse bl.a., säkerhet, hygien, esoterik, växtmagi, vad lagen säger och en del recept.

 

Vi kommer också att gå in på en del andra områden, som hör till själva framställningen av egna produkter från vår örtodling. T.ex. biodling, oljor, vaxer, torkställningar och andra tillbehör. Ev. också om att ha lite höns i sin trädgård, ifall intresse finns.

 

 

Kursen är en distanskurs som har en grupp på fb som grund. Där laddas filer upp med kompendium. Vi bollar frågor och de laddas upp inspirationsbilder samt en och annan video. Vi diskuterar de aktuella avsnitten och ämnen som kommer upp, tipsar varann samt ha riktigt trevligt med likasinnande. Jag finns alltid tillgänglig där för frågor, funderingar och som bollplank.

  

 

Hur lång tidsmässigt kursen blir är svårt att säga. Men cirka 3-8 månader beroende på studiefarten.  Kursmedlemmarna som får vara med och bestämma studiefarten.

Betalning sker innan kursstart via swish eller banköverföring. Till de som vill delas diplom/intyg ut efter fullgjord kurs och godkänt slutprov.

Var och en ansvarar för sitt lärande och sitt bruk av örter. Allt görs, intages och smörjes in på egen risk.

 

 

 Välkommen till en riktigt bra, bred, lärorik, rolig, prisvärd och läkande kurs med hög kvalitet. 

 

PRIS: 1600 kr

 

Kursledare Helena Sandström har teoretisk kunskap och praktisk erfarenhet som grundar sig i egenstudier, kurser, örtforskning och dagligt arbete i handelsträdgården. Handelsträdgården drivs säsongvis parallellt med kursverksamheten. En stor del av vad som säljs där driver jag upp från frö. Företaget Källmossa startades 2004 av mig Helena, hemma på min gård och har sedan 2012 haft en aktiv handelsträdgård och sedan 2014 en aktiv kursverksamhet.

Jag Helena har ett holistiskt tänkande samt många års erfarenhet av örtförädling, egen läkning och bruk av örter både till människor och djur. Jag är uppväxt på landet med odling, djur, jakt och litet jordbruk. Min grund är jordbruksskola med kunskap om jord, växter, gödsel och odling. Påbyggnadnadskurser i örter, healing, självutveckling och aromaterapi. 

 

Vid intresse Pm:a mig på FB eller maila mig för mer info.

Mvh
Helena Sandström

 

Örtmakerska, salvkokerska, Biodlare
och plantskoleansvarig på Källmossa.
kallmossagard@hotmail.com
www.kallmossagard.n.nu

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)